Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü


SUZUKI AUTÓSBOLT
1171 Budapest, Péceli út 199.
nyitva: H-P. 8.00-17.30-ig, Szo. 8.00-12.00-ig

szlaugab@gmail.com 

Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Garancia, visszáru

 

Áruházunkban kizárólag új, garanciális termékek kerülnek értékesítésre. Amennyiben az átvett árucikk hibás, kicseréljük, amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat készpénzben vagy utalás útján visszafizetjük.

Az árucikk garanciális cseréjéhez szükséges a beszerelő műhely által adott, beszerelésről szóló számla és szakvélemény is. A megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak.

Beszerelés előtt kérjük győződjön meg arról, hogy a rendelt termék  megegyezik-e a cserélendő alkatrésszel. Láthatóan beszerelt, átalakított, módosított, lefényezett alkatrészt nem áll módunkban cserélni, kizárólag eredeti állapotban lévő visszáruval tudunk foglalkozni, betartva az ide vonatkozó szabályos ügymenetet.

Az általunk eladott termékekre vonatkozóan járó vagy általános jótállást vállaljuk. Az Eladó az általa eladott árukra, terméktípustól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt és garanciát vállal.  

Kizárólag a termék áráig tudunk garanciát, elállási és egyéb jogot biztosítani. Szállításból, utaztatásból eredő anyagi költségeket nem vállaljuk, kivétel ha az bizonyíthatóan az Eladó hibájából történik. A termék kapcsán, ill. annak használatából eredően keletkezett bárminemű kár esetén csak a termék áráig vállaljuk a felelősséget. Ideértve a szállítás, szerelés költségét stb..Elállási jog gyakorlása esetén kizárólag a termék árát térítjük vissza.

Ha az adott termék forgalmazója a jogszabálytól a fogyasztó javára eltérve a jogszabályban előírtnál nagyobb szavatossági időt vagy garanciát vállal, akkor az az idő érvényes. A jótállási és szavatossági idő kezdete a vásárlás napja, ill. amennyiben van, a termék jótállási jegye. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.

Autóalkatrész esetében a jótállási és szavatossági igény csak akkor érvényesíthető, amennyiben azt átlagos használati körülmények között üzemeltetik, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják. Jótállási és szavatossági igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő beszerelés igazolása.

A jótállási igény elbírálását minden esetben az adott márka magyarországi képviseletének szakemberei végzik.

A jótállási és szavatossági igény nem érvényesíthető

  •     helytelen tárolás miatti hibákra,
  •     a jármű vagy tartozékainak hibája,
  •     a vonatkozó szabványok és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
  •     nem a rendeltetés szerinti célra használt termékek meghibásodására,
  •     baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
  •     versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra


Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a mindenkor érvényes jogszabályokban, 19/2014. (IV.29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A visszküldendő csomagot minden esetben sima postai csomagként tudunk fogadni. Az utánvéttel küldött csomagot nem áll módunkban átvenni. Érték visszafizetés kizárólag számlaszámra vagy címre történik.

Az áru bármi okból történő visszaküldésével kapcsolatban felmerült költségeket minden esetben a fogyasztó viseli, kivéve ha az az eladó hibájából ered. Az eladó hibájából eredendően visszaküldött csomag visszaszállítási díja maximálisan annyi lehet, mint amennyiért az eladó feladta azt.

Csak akkor vagyunk kötelesek a terméket visszavenni, ha azt sérülésmentesen és az összes tartozékával együtt szolgáltatja vissza. Amennyiben a terméket már használta és nem tudja azt a megfelelő csomagolásban, sérülésmentesen visszaszolgáltatni nekünk, akkor az eladó nem veszi vissza a terméket és nem fizeti vissza a termék árát, ilyen esetben a terméket a fogyasztó költségére visszaszállíttatja a fogyasztónak.